Påbörja ditt livs resa
– världen väntar!

Ebba Brahe Gymnasium är en modern skola i framkant som kommer att erbjuda dig en förstklassig undervisning. Det är en plats som uppmuntrar till innovativt tänkande där du kommer att växa och utvecklas. Här är studierna i fokus och skolan passar dig med höga ambitioner och undervisningen förbereder dig för fortsatta studier såväl i Sverige som internationellt. Tillsammans kommer vi att utforska världen för att kunna förändra den!

Vi vill att Du ska lyckas!

Det är ditt lärande och din utveckling som står i centrum hos oss och det absolut viktigaste är att undervisningen bedrivs av skickliga och kompetenta lärare. Våra lärare har hög kompetens inom sina ämnesområden och har även ett stort engagemang i sin undervisning. Det finns en stark gemenskap mellan elever och lärare och du kommer att märka att våra lärare jobbar väldigt nära dig som elev. Våra lärare finns tillgängliga oavsett om du vill ha utmaningar, stöd, har frågor eller vill komma på våra uppskattade ämneshandledningar. Allt för att du som elev ska lyckas i dina studier. Vi uppmuntrar våra elever att sträva efter goda akademiska resultat varför du har möjlighet att förbättra dem om motivationen och viljan att försöka igen finns där. 

 

Vi vill även ha ett nära samarbete med dig som vårdnadshavare och du kommer att få goda möjligheter att följa ditt barns studier och utveckling. Hos oss är det självklart att du som vårdnadshavare ges möjlighet att träffa ditt barns lärare och lära känna skolan genom exempelvis ämnesspring. Vi ser gärna att du engagerar dig i skolans föräldraförening för att sätta guldkant på ditt barns gymnasietid. 

 

Tillsammans med er elever och vårdnadshavare vill vi bygga Sveriges bästa gymnasieskola!

Steget ska inte vara långt från grundskolan till gymnasiet!

Våra lärare finns där för dig som elev så att du hinner vänja dig vid allt nytt med gymnasiet. Första året kommer du att fokusera på studieteknik för att därefter öka graden av självständighet. Efter tre år hos oss på Ebba Brahe Gymnasium kommer du att vara väl förberedd för fortsatta studier på universitet i Sverige eller utomlands. 

 

En plats full av möjligheter!

För att kunna förändra världen måste du förstå den. Goda ämneskunskaper ger dig en stabil grund att stå på. Ämnesundervisningen bedrivs av kompetenta ämneslärare som uppmuntrar dig som elev att sträva efter goda resultat. Vi vill även förbereda dig som elev på bästa sätt inför framtiden. Det sker exempelvis genom case-studier och andra former av projekt. Vi vill också att du ska få möjlighet att driva entreprenörs-

projekt genom att exempelvis medverka i Ung Företagsamhet. Genom att driva ett UF-företag får du jobba praktiskt både med redovisning och marknadsföring. 

 

Vi bjuder även in externa föreläsare vilket bidrar till en större inblick i och djupare förståelse för dina framtida studier och yrkesdrömmar. 

 

Ebba Brahe Gymnasium har en internationell Advisory Board med ett brett kontaktnät. Det finns därför stora möjligheter till internationella kontakter och projekt under dina studier hos oss. 

DJI_0206_W.jpg

LEDIGA TJÄNSTER

 

Vänligen maila till info@ebbabrahegymnasium.se om du är intresserad av att veta mer om de tjänster vi söker.

Ett ställe att vara tillsammans på

På Ebba Brahe Gymnasium är stämning familjär. Din skolledning och dina lärare finns alltid nära och det finns utrymme för dig att påverka och växa. Dina år på gymnasiet ska utveckla dig som person. Du ska trivas och ha en bra relation till dina klasskamrater och lärare. Vi jobbar aktivt med olika aktiviteter och projekt för att stärka gemenskapen på skolan.

 

Det kommer även att finnas en elevkår på Ebba Brahe Gymnasium som du som elev kan engagera dig i. Elevkåren arrangerar aktiviteter efter skolan som stärker gemenskapen och bidrar till att du får träffa nya vänner. 

 

Vi vill att du ska känna dig stolt över att gå på Ebba Brahe Gymnasium och se tillbaka på dina år hos oss som en fantastisk tid som gjort dig väl förberedd för fortsatta studier.

Ljusa fina lokaler på Kvarnholmen

Vi lägger stort fokus på att skapa trivsamma lokaler för våra elever. Våra lokaler ska kännas fräscha och välstädade. Genom att satsa extra på lärmiljön hoppas vi att ni elever får ännu mer ro och motivation till era studier. Skolan har ljusa fina klassrum, matsal, café och bibliotek, NO-sal och stor nybyggd idrottshall. Skolan ligger vid Kvarnholmens centrum. 

För oss är det viktigt att lunchen håller bra kvalitet. Vi har en egen matsal och maten tillagas av egna kockar med fokus på ekologiska råvaror. 
 

Ebba Brahe Gymnasium ligger på Kvarnholmen i Nacka. Man tar sig lätt till Kvarnholmen med buss 402 som går mellan Slussen och Nacka Forum var tionde minut. Turen tar cirka 10 minuter från Slussen och knappt 5 minuter från Nacka Forum.  Det går också bra att ta sig till Kvarnholmen via pendelbåt från Nybrokajen eller Lidingö/Dalénum. Det tar 20 minuter från Nybrokajen och cirka 10 minuter från Lidingö.